Доставиха нова линейка в Центъра за спешна медицинска помощ - Благоевград

С тържествен водосвет отец Андон освети вчера първата линейка, доставена на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград в рамките на проекта за над 163 млн. лв. за модернизация на спешната помощ в България.
На церемонията присъстваха областният управител Бисер Михайлов, директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов, представители на РЗИ - Благоевград, МБАЛ - Благоевград, лекари, медицински сестри и шофьори на линейки.
Предоставената линейката е от тип С, предназначена е за превоз, интензивно лечение и мониторинг на пациенти. Разполага с необходимото за целта оборудване, което включва кислородна инсталация; дефибрилатор с ЕКГ; инфузионна помпа; респиратор/апарат за механична вентилация; аспиратор - стационарен и мобилен, и др. Оборудвана е и с GPS устройство и паник бутон.

"Това е изключително важен за нас и за пациентите на спешната помощ проект, с реализирането на който в здравеопазването ще може да се осъществи една значима част от цялостната реформа на един от стълбовете на здравната ни система, какъвто е Спешната медицинска помощ" - каза още д-р Кр. Михайлов.

ИВАН ПЕТРОВ
източник вестник "Струма"